2024-05-24

Trafikskola Göteborg | Handledarkurs – Intensivkurs – Riskettan – Risktvåan-B96-BE

Körkortsutbildning på Hisingen, en stenkast från trafikverket

Intensivkurs

En intensivkurs på Moderna Trafikskola som anpassas efter dina behov och önskemål.

Intensivkurs för körkort

Vi kör gärna intensivkurser med dig som redan kan hantera bilen utan några större problem. Vilket konkret innebär att du kan växla obehindrat, att du är kursstabil och kan hålla en jämn fart oberoende av vägens lutning, att du kan backa och starta i uppförsbackar utan problem, att du kan krypköra samt har lärt dig spegelrutiner.

Kan du inte hantera bilen enligt ovan rekommenderar vi inte en intensivkurs. Vi kan istället erbjuda dig vanliga lektioner fram till att du har uppnått rätt nivå.

På en intensivutbildning vill vi lägga krutet på det som är utanför bilen. Det vill säga, du ska lära dig att köra i alla slags trafikmiljöer. I villaområden, i förort som Hisingen, inne i Göteborg stad, på landsväg och på motorväg. Du ska också lära dig behärska körfältsbyten, göra motorvägspåfarter & avfarter, göra omkörningar, parkera på alla möjliga sätt, vända på alla möjliga sätt, passera stillastående bussar och järnvägskorsningar, samspela med dina medtrafikanter och på det stora hela göra dig till en hänsynsfull bilist som tar dig fram på ett säkert och miljövänligt sätt.

Innan en intensivkurs vill vi att du kör en testlektion för att se att du trivs med oss här på Moderna Trafikskola och för att vi ska kunna avgöra att du har tillräckliga förkunskaper.

Intensivkurser är som regel på heltid och pågår oftast under två veckor då du kör 2-3 × 40 minuter per dag. Den tid du inte kör pluggar du teori på skolan eller göra datafrågorna hemifrån.Hur stor en intensivkurs behöver vara är väldigt individuellt. Vi kan såklart göra en anpassning till det behov just du har.

Tänk på att en intensivkurs inte är en garanti för att man blir färdig med körkortsutbildningen.

Kontakta oss för bokning eller rådgivning.

Translate »